NOVICE
SHOP
cake server

Pravilno shranjevanje sladic

Kdaj naj pripravim kornetke, da bodo do praznovanja sveži? Kako naj shranim krofke, da se na njih v hladilniku ne bodo začele nabirati kapljice? Koliko časa zdržijo sendvič piškoti? Lahko biskvite in kreme za torte pripravim zamrznem?

Takšna in podobna vprašanja prejemam zelo pogosto. Zato sem se odločila, da nanje odgovorim kar tule.

Deli:

Kornetki: 

Kornetki so precej delikatni in občutljivi na daljši rok trajanja, saj se vaflji kornetov zelo hitro navlažijo in začnejo odpirati. Postanejo kot namočene in navlažene napolitanke. 🙂 Sploh poleti se zelo pogosto dogaja, da so hladilniki znotraj mokri in vlažni. Zato je toliko bolj pomembno, da se kornetke izdela največ en ali dva dni pred praznovanjem, v hladilniku pa hrani tako, da se jih pokrije z živilsko folijo, da se v največji možni meri prepreči stik z vlago, ki bi povzročila mokre in nehrustljave kornetke.

Krofki:

Krofki na rok trajanja niso tako občutljivi, je pa zelo pomembno, da se jih peče točno toliko kot piše v receptu in nič dlje, da niso trdi. V kolikor namesto velikih krofkov pečeš majhne, le-te peci največ 4 minute. Krofke lahko pripraviš tudi 4-5 dni pred praznovanjem, nato pa jih enako kot kornetke hrani tesno pokrite z živilsko folijo, da se ne izsušijo. S čokolado jih lahko obliješ 2-3 dni prej, potem pa jih shrani nazaj v živilsko folijo, da se na čokoladi ne bodo začele nabirati kapljice iz hladilnika.

Sendvič piškoti:

Školjke sendvič piškotov se lahko izdela tudi 7-10 dni vnaprej in potem hrani v nepredušno zaprti posodi v hladilniku. Že izdelani sendvič piškoti pa bodo zagotovo zdržali še dodatnih 5 dni. Pomembno je, da tako kot kornetki in krofki niso izpostavljeni vlagi, da ne postanejo mehki in mokri.

Torte:

Torte je fino, da se izdeluje čim bolj sveže. Sama biskvitov nikoli ne zmrzujem, saj prisegam na res sveže pečene in ne pred-pripravljene izdelke. Enako velja za kreme – mousse ali razne druge kreme vedno izdelam za vsako tekoče naročilo, čokoladni ganache in masleno kremo pa se po drugi strani lahko tudi zamrzne in hrani do 1 meseca in pol. 

Najnovejši prispevki

O meni
  • Lea Grom s.p.
  • Stara Vrhnika 133
  • 1360 Vrhnika
Prijavi se na slastne novice
In prejmi najnovejše brezplačne recepte in druge informacije v svoj e-nabiralnik.

NAROČI SE NA E-NOVICE

sl sl sl